Markerud aktivitetshus

Nittedal kommune, Sanitetskvinnene og Nasjonalforeningen har fått midler fra ExtraStiftelsen til å starte et tilbud for personer med demens i tidlig fase og deres pårørende. Aktivitetshuset er åpent to dager i uken.

stauder_bygning_6.JPG - Klikk for stort bilde

Markerud er som kjent den gamle direktørboligen for Nitedals Hjælpestikker. Nittedals eneste fredede bygning er nå restaurert etter alle kunstens regler.

Bredt aktivitetstilbud

Kaffen er satt over, det lukter gjærbakst og noen har laget en interessant plan for dagen – basert på det vi vet de besøkende interesserer seg for. Det kan bli muligheter for skogstur, arbeid eller spasering i den historiske hagen, baking, ipad-opplæring, kaffehygge i en av de ærverdige stuene - eller kanskje på husmannsplassen ved Skredderudtjern. Mulighetene er mange, og blir utforsket i dialog både med besøkende og de frivillige.

Sist endret 21.09.2018
Fant du det du lette etter?

Fakta om Markerud aktivitetshus

Fakta om Markerud aktivitetshus

x
Hva er ExtraStiftelsen?
ExtraStiftelsen består av 28 frivillige organisasjoner som eier og fordeler overskuddet fra Extra-spillet. Overskuddet går til prosjekter innen forebygging, rehabilitering og forskning.
Hvem står bak prosjektet?
Prosjektet er et samarbeid mellom ulike enheter i Nittedal kommune (helse v/Inn på tunet-koordinator, hjemmetjenester, forebygging/rehabilitering, institusjon) og Nasjonalforeningen, Sanitetskvinnene og Markerud gård v/Anne Prydz Sæterdal.
Hvor mye penger har dere fått til prosjektet?
Prosjektet har fått 380 000 kroner for 2014 med opsjon på 450 000 i 2015. Kommunen bidrar med omlag samme beløp.
Hvem står for den faglige forankringen?
Kommunens ansatte står for faglig forankring, og fagpersoner fra kommunen vil alltid være til stede. Frivillige står altså ikke for driften alene.
Når åpnet Markerud aktivitetshus?
Huset åpnet for besøkende april 2014.

Kontakt

Se også

 
Login for redigering